Orosanmälan - misstanke om att ett barn eller vuxen far illa

LÄS MER

Du kan göra en orosanmälan för ett barn, en ungdom eller vuxen som du är orolig för. Du behöver inte ha bevis. Det räcker att du misstänker någon form av missförhållande. Om du vill göra din anmälan anonymt, ser vi ändå gärna att du kontaktar oss på vår mottagningstelefon efter anmälan. Detta då vi kan behöva kompletterande information för att kunna hantera ärendet på bästa möjliga sätt. Vi har givetvis full sekretess och du får vara anonym när du ringer till oss.  Du når vår mottagningstelefon på 0951-140 22

När du gör en orosanmälan via e-tjänsten kommer den in till socialkontorets mottagning, som hanterar din anmälan under kontorstid. Om du gör en orosanmälan utanför kontorstid kommer vi att handlägga den nästkommande arbetsdag.

Våra kontorstider är:

• Måndag – torsdag klockan 8.00-16.00

• Dag före röd dag klockan 8.00-14.00

• Helgdagar: Stängt

Är det akut?

Socialtjänsten hanterar alla orosanmälningar skyndsamt.


Ring 112 om det gäller en akut pågående situation där det är fara för liv. Skicka gärna in en orosanmälan efter samtalet.

Du kan anmäla i tjänsten eller som privatperson

Du kan skicka in en orosanmälan som privatperson eller i din yrkesroll. Som privatperson kan du välja att vara anonym när du gör en orosanmälan. Men då blir det svårare för socialtjänsten att utreda ärendet.

Vissa yrkeskategorier har anmälningsskyldighet. Om du gör anmälan i tjänsten ska du berätta vem du är och var du jobbar.

Om du är osäker på allvaret i situationen kan du ringa till socialtjänsten och prata med en socialsekreterare. Ring via kommunens växel, 0951-140 00.

 
 
 

Frågor om e-tjänsten

Omsorgsnämnden
on@storuman.se

Personuppgiftsansvarig

Omsorgsnämnden
on@storuman.se

Följande behövs för e-tjänsten

  • Gör du anmälan som privatperson, kolla så att du inte är inloggad

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa